Freespins

Hur du använder freespins

Med freespins har du möjlighet att prova spelautomater och videoslots utan kostnad och fortfarande vinna pengar. Du har säkert hört talas om gratissnurr och gratisspins tidigare, det är samma sak som freespins. Här får du lära dig allt du behöver veta om freespins – som varför de finns och hur man använder dem. Läs vidare om du vill öka dina chanser att vinna på casino.

Det finns freespins och freespins utan insättningskrav. Sedan finns det också freespins utan omsättningskrav, även om sådana är sällsynta. Det vanligaste är att spelbolag belönar medlemmar som sätter in pengar – det kan bland annat vara nya medlemmar som gör sin första insättning eller återkommande medlemmar som förtjänat belöning för sin lojalitet.

Spelbolag brukar ge freespins på utvalda spelautomater och videoslots. När du loggar in och öppnar den specifika automaten visas en ruta som anger hur många freespins du har till ditt förfogande. Eventuella vinster utbetalas som bonuspengar och omvandlas till kontanter när omsättningskravet har uppfyllts. Innan omsättningskravet har uppfyllts accepteras inte uttag.

Omsättningskravet varierar mellan 25 och 40 gånger. Det bästa är att hålla sig till freespins med låga omsättningskrav eftersom chansen att vinna är större då. Många gånger måste freespins användas inom tre eller sju dagar och omsättas inom 30 dagar, i annat fall makuleras erbjudandet. Läs gärna regler och villkor för att ta reda på vad som gäller för respektive erbjudande.

Du måste spela igenom insättningsbeloppet innan freespins aktiveras, vilket innebär att det inte är riskfritt att ta del av liknande erbjudanden. Om olyckan är framme förlorar du insättningsbeloppet och vinsterna försvinner i tomma intet. Fördelen med freespins utan insättningskrav är just den att du inte behöver riskera dina egna pengar för att eventuellt vinna med freespins.

Kan man vinna pengar med freespins? Ja, det kan man. Det finns många exempel på det. Den som hävdar att man inte kan göra det – eller att chansen att vinna skulle vara mindre – har fel. Slumpen bestämmer när man förlorar eller vinner, och spelbolagen har ingen möjlighet att påverka slumpen. För spelbolagen handlar det om heder, respekt och trovärdighet.

Spelbolagen erbjuder freespins för att locka kunder. När spelbolagen hela tiden blir fler måste spelbolagen agera – man vill inte att potentiella medlemmar väljer konkurrenten. Med tiden har freespins blivit en naturlig del av spelbolagens marknadsföringsstrategier, och för spelare är det aldrig en nackdel. Men för all del, kom ihåg att spela lika ansvarsfullt som annars.

Omsättningskrav

En hake med freespins är omsättningskravet. Eventuella vinster måste nämligen spelas igenom mellan 25 och 40 gånger innan uttag accepteras – och desto högre kravet är desto mindre är chansen att vinna. Spelbolagen vill inte lämna ifrån sig pengar utan kamp, omsättningskravet är med andra ord ett sätt för spelbolagen att begränsa dina chanser att vinna med freespins.

För att göra det ännu svårare måste omsättningskravet uppfyllas inom angiven tidsperiod, allt som oftast 30 dagar. Hur omsättningskravet ser ut i detalj varierar spelbolagen emellan, var därför noggrann med att läsa regler och villkor innan du ger dig i kast med att använda dina freespins. Om du inte läser regler och villkor riskerar du att göra det svårare än nödvändigt.

När omsättningskravet är 30 gånger och vinsten 500 kronor måste 15 000 kronor spelas igenom innan uttag accepteras. Skulle omsättningskravet istället vara 25 eller 35 gånger måste 12 500 respektive 17 500 kronor spelas igenom innan uttag accepteras. Du ska därför välja erbjudanden med låga omsättningskrav, i alla fall om du har ambitionen att försöka vinna.

Det är sällan som omsättningskrav är lägre än 25 och högre än 40. Om vi återgår till exemplet ovan blir skillnaden talande – jämför 12 500 med 20 000 kronor. Du måste med andra ord omsätta 37,5 procent fler gånger om omsättningskravet är 40 istället för 25. Likafullt har många en lättsam inställnings till omsättningskrav och väljer erbjudanden utan eftertanke.

Kom ihåg att omsättningskraven varierar. Inte bara från spelbolag till spelbolag utan också från erbjudande till erbjudande. Ta därför inte våra exempel som givna. Ha för vana att alltid läsa regler och villkor innan du tar del av ett freespins-erbjudande. I regler och villkor hittar du all nödvändig information om det specifika erbjudandet, bland annat omsättningskrav.

Inte alla spelbolag har omsättningskrav. Eller snarare, inte alla erbjudanden har omsättningskrav. Det innebär att du inte behöver spela igenom eventuella vinster innan uttag accepteras, vilket är till din fördel. Och eftersom det är till din fördel kan du vara säker på att det är långt mellan gångerna som spelbolagen erbjuder freespins utan omsättningskrav. Tyvärr.

Omsättningskravet är överväldigande för många – men du kommer bli förvånad över hur snabbt det faktiskt går att uppfylla omsättningskravet. Det visar å andra sidan faran med spel- och videoautomater. Pengar strömmar in och ur spel- och videoautomater i rasande fart, det är därför viktigt att göra en budget innan man börjar spela. Vi vill undvika att du blir spelberoende.

Välja spelbolag

Du kommer med tiden lära dig vilka spelbolag som är generösa när det kommer till freespins. Det bästa är att bli medlem hos fler spelbolag eftersom du i sådana fall får tillgång till större bonusutbud än annars, vilket i förlängningen ökar dina chanser att vinna. Exempel på rekommenderade spelbolag med freespins är Leo Vegas, Mr Green och Thrills.

Freespins ger dig möjlighet att prova olika spelbolag utan att det behöver kosta. Det är viktigt att du känner dig för och inte tar ett förhastat beslut, ta därför del av så många freespins-erbjudanden du kommer över och utforska spelbolagens övriga utbud under tiden. Antalet spelbolag skjuter i höjden och du kommer med största sannolikhet hitta något som passar dig.

Freespinns